Sverigedemokrateran kör på men var ligger Gene?

Var tvungen att dra iväg ett mail till tjejen som kommenterat från Sverigedemokraterna, om det inte gick emot deras mening att de skulle hjälpa fler flyktingar men tydligen är det ju okej med flyktingar så länge de inte finns i Sverige.
Min fråga var om det finns olika "bra" flyktingar och om man kunde tänka sig att ta emot fler flyktingar från ett land än ett annat.

SD vill att Sverige ska ta emot samma antal flyktingar som idag, samtidigt som vi vill tredubbla stödet till FNs flyktingorgan som arbetar med att hjälpa flyktingar på plats i deras närområden. Genom att hjälpa flyktingar i närområdet kan man hjälpa hundra gånger så många som det skulle kosta att ta en enskild person till Sverige. Allt detta finansieras i SDs budget med en kraftig begränsad anhöriginvandring.

Angående din fråga är det så att alla som söker asyl i Sverige och klassas som flyktingar ska erhålla uppehållstillstånd, oavsett varifrån man kommer, i enlighet med Genekonventionen.

Sen är frågan vilken är Genekonventionen? Genéve vet jag dock ett ställe som finns. 
När jag kör Genévekonvetionen på wikipedia så får jag fram att det hndlar om att man inte ska skada civila människor i krig ungefär. Mén jag kanske kan få en närmare förklaring av vad Genévekonvetionen innebär av Sverigedemokraterna om det nu är den man menar.

Kommentarer
Postat av: Erik Hellsborn

Det i Genévekonvetionen som åsyftas här är rätten till asyl i annat land vid behov.



Det rimligaste är givetvis att en flykting hjälps i sitt närområde. När det var krig och elände i Finland var det Sverige som fick öppna sina dörrar. När det råder krig och elände i Irak så är Syrien en lämpligare plats för hjälpinsatser.

Att ta emot stora flyktingströmmar kostar pengar, och därför finns UNHCR till för att hjälpa. SD vill som sagt höja stödet till UNCHR för att kunna hjälpa människor på plats. Detta är inte bara billigare och mer effektivt än att öppna våra egna gränser, det är också mer rättvist. För det bara de som har det gott ställt som öht har råd att ta sig till Europa. Fattiga fårheder har inte den möjligheten. Genom hjälp i det direkta närområdet får även de mest utsatta hjälp, inte bara de redan välbärgade.

2010-07-23 @ 06:34:12
URL: http://erikhellsborn.blogspot.com/
Postat av: Isabella

Det åsyftades är givetvis Genévekonvetionen, som även heter FN:s flyktingkonvention från 1951. Ber om ursäkt för min slarviga stavning.

2010-07-23 @ 13:29:40
URL: http://sdu.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0