Det kommer bli en gnistrande kväll

Det är kallt ute och träden har snökristaller vilket också jag kommer att få när jag går ut ikväll. Planen är att först titta på stans fyverkeri och sedan bär det av till festen.

Hoppas ni alla får ett Gott nytt år

2010

När man tänker efter på hur mycket som har hänt på tio år så vore det ju kul att se hur mycket som kommer att förändras till 2020. Så imorn tänkte jag ta och dels skriva lite om hur det är nu och lite om hur jag om jag bara drömer tror att mitt liv ser ut om tio år. Sen skall det ner i ett kuvert och inte öppnas för en om tio år.

Vad tror ni har hänt i era liv om tio år? 

10 år

Har det gått sedan Markoolio sjöng ååå millenium två du e så på åå vi alla längtar så.....
vi trodde att alla datorer skulle gå sönder

Det är ungefär det jag kommer ihåg jag var ju inte så gammal då men om man ser vad som har hänt under dessa åren så
Har USA fått en svart president
Vi har gått runt i fula plastskor
lagt oss på mattor med spikar- vem trodde det
mobilernas utveckling - de har krympt, man spelar musik, och tittar på tv
Mp3 fanns ju knappast det var freestyle som gällde
Nedladdning förekom knappt
Vi använde inte internet lika utbrett och operativsystemen där gick det fort.Det kom ett nytt varje år
Bloggar förekom inte då
Vi äter sushi och dricker inte vanligt brygg kaffe
Miljöhotet någon som hade tagit upp det innan nej.

Något viktigt som jag glömt?

Det är nyår imorn

och vad ska vi säga om året som gått.

För mig personligen har jag mött en massa underbara människor - visst det låter som en klyscha som används varje år men i år stämmer det så väl för mig.

Sen har jag ju skapat den här bloggen, ett litet steg för en människa men ett stor steg för mänskligheten.

Skall man se det allmänt så måste det ju har varit spikmattans år sen när vill man liggga på något som gör ont.

Klockren

Den nya ica reklamen är klockren snacka om att driva med alla fjortis/bög bloggar. Så solklart gjorde jag älskar den.

Varning för övergångsställen

Efter egna erfarenheter så vill jag varna för den vita färgen på övergångsställena den blir snorhal om det är isigt ute.

Rekodmatchen ett fiasko

När man inte lyckas få in hela publiken efter första halvleken ja då går det inte att säga mer än att det är ett dunderfiasko.

Bilen har fyra hjul

Ty det har jag lärt mig. Idag har jag även testat på att sladda lite på snön, jag var dock interiktigt med på det så jag gasa bara på men far min han blev lite orolig. Fast det var bara kul och nu har jag averkat ytterligare än grej som man bör ha gjort. Jag börjar bli vuxen ahha.

Borgmästare

Är inte de lite konstig benämmnig. Antar att det är ett ord som levt kvar sedan länge men det borde ju betyda mästaren över borgen eller hur. I sverige är det kommunalråd som kan ha titeln borgmästare (enligt wikipedia) men kommunalrådet styr ju knappast över någon borg.


Osthyvel

Är ju något rätt så unikt i Sverige men tror ni att man tekninskt sätt skulle kunna raka benen med en osthyvel. Bara en tanke skule man kunna göra det?

Jag vet

Att jag inte har någon design överhuvud taget på min blogg och det beror på att jag är helt värdelös på att fixa sådannt - försökte ändra färger och det gick inte särskillt bra det heller. Suck.
Så är det någon som känner för att göra om min blogg så varsågod.

Stenhuggaren

Är avklard och den får godkänt. Helt klart bättre än tidigare filmer men jag fatta inte vad de höll på med askan det stämde inte alls med boken. Men annars var den bra 

Fyrkantiga ögon

Skall jag skaffa, har redan kollat på Snowroller den är Svenssonkul det är ju mardrömen att vara sådan. Sedan blir det Stenhuggaren ikväll jag längtar redan, hoppas bara att den är bättre än de första men jag tror det, det är ju mer tid nu så det borde vara bra. Någon annan som skall titta? 

Julafton är avklarad

Alla presenterna är upp packade och mat har jag ätit. Fy vad mycket mat jag har varit konstant mätt och jag tror att jag skulle överleva utan mat minst en dag.

Nu skall jag sova

Så att det blir julafton snart så att tomten kommer så att jag kan få mina paket. Jag tror dock att jag hoppar över bloggan det  imorgon och njuter fullt i stället men jag önskar er all en God Jul

Fy vad jag är mätt

Jag har varit runt och träffat släktingar som vi inte firar jul med men som mina föräldrar ändå brukar byta paket med och varje ställe man kommer till så skall det fikas, med kakor och choklad. Så nu när jag kom hem och det lågchoklad framför mig ville jag inte ens ha detär allvarligt.

Städar

Mitt rum efter att mina föräldrar har tjatat i tre timmar. Det är konstigt hur mycket kläder man har lyckats samla på sig. Men nu har jag bara resten av högarna kvar,inte kul. Jag föreslog lösningen med att lägga allt i en svart sopsäck så länge men min mamma gillade inte idén jag fattar inte varför.

SAAB- någon som förstår

Jag är helt lost hänger inte med först skall de lägga ner fabriken och nu är det nån annan som vill köpa jag fattar ingenting. Det jag vet är att de snyggaste bilarna är Audi och Trollhättan har något, den snyggaste och charmigaste killen jag har träffat var där ifrån.

Klapparna ligger kvar

I sin hög, den krymper i och för sig men det går segt. Tror att det beror på att jag sitter för nära datorn och råkar nudda tangenterna lite för ofta.


Vad är detta

en massa besökare men ingen som gissar på min fina tävling. Okej jag ger ett pris då ni får en läkning om ni gissar rätt och jag ger en ledtråd det är ätbart.

Tomtensverkstad är det här

Jag slår in julklappar för fulla muggar eller inte, det tar rätt lång tid men jag har nog närmat mig hälften. Dockvar jag rätt taskig mot min lillebror och tvingade ut honom i kylan så att jag kunde göra hans present.

vill ni gissa vad det var? Om någon gissar rätt lovar jag att leta fram kamerasladden och lägga upp en bild och i så fall är det nnog första bilden någonsin på min blogg. Så gissa på. 

Varning

Det är inte så bra att stå ute på en balkong när det i minusgrader ute om man bara har linne på sig ville bara berätta det om det var nån som undrade. Det ger efterföljande symtom som ont i halsen

Stressad inte alls

Klockan är inte ens tio men jag börjar känna mig stressad, inte bra.
Men jag måste skicka ett jul brev till den jag jobbade för i sommras, slå in presenter, städa mitt rum - har fortfarande inte börjat och göra skolarbetet som jag ska lämna in

och sen har jag en beställning på att göra kola

Tittar på Anka

Det går ju inte att säga nåt annat än att hon är grym i rollen som fru Anka och dessutom är hon stört skön, fy vad ekligt

Julhandlat

Jag har varit och julhandlat idag det tog sin tid men nu är allt fixat.

Först började det med att jag fick veta att jag redan hade några julklappar, så det var ju en bra början.

Sen skulle jag handla kläder till min lilla kusin men det gick ju inte så bra för de hade ingen barnavdelning i den affären så då slumpade det sig så att jag köptelite till mig själv i stället.

Sedan varjag ute och trängdes med alla andra i affärerna tills jag tog beslutet att åka till IKEA och det var det bästa beslutet jag tagit i dag.

Saknar dock tidsuppfattning men på max en timme hade jag fixat presenter till alla. Måste i och för sig köpa en present till min mormor men jag vet vad det är och jag orkade inte ställa mig i alla långa köer idag.

Nej leve IKEA det var inte så mycket folk, inte så lång kö, schyst kassakille och billigt. Jag vet var jag skall köpa mina julklappar i fortsättningen. Är till och med så glad över IKEA att jag funderar på att söka jobb där.

Har ni handlat färdigt allt än?

Rent hus jag behöver er nu

Eller nja jag vet inte då skulle ni bara mala på om allt äckligt som växer i mitt rum. Men mitt rum ser ut som ett bombnedslag det ligger kläder överallt och där det inte ligger kläder ligger det andra saker.

Jag såg en mössa

Och tror att jag skall köpa den jag har nämligen ingen mössa, för de mössorna jag har skär sig totalt med min jacka så jag behöver en ny.

Jag ser det snöar jag ser det snöar

Det var ju roligt hurra!
Eller inte, jag hade ju inte räknat med att det skulle nöa idag och hur bra går de små söta bussarna när det snöar? Nej just det jag är lite känslig tycker inte om kyla och snö, jädra skit bussar men vifår väl se hur det går idag ni får rapport sen men en sak vet jag min plan kommer inte att gå enligt planen

AKTA er

Jag skall ut och bränna däck imorgon så ni som skall ut och panik handla se er för när ni skall gå över gatan.

Föresten så behärskar jag det livsnödvändigaste nu, jag kan köra in till Mc Donalds, det måste ju ändå vara det viktigaste. Okej jag klarar in riktigt hela vägen dit men strunt samma det gör jag snart.   

En speciell förmåga

Jag har en förmåga att springa på saker utan att planerat det. Saker som andra människor planerat flera dagar i förväg för att besöka har inte jag så så stor koll på och råkar springa förbi.

Kallt värre

Visst jag vet att alla som bor där solen inte går upp alls under vintern säger att det är skitsnack. Men minus 10 grader är kallt bara så att ni vet. Jag vill ha värme nu!

Planerar för veckan

På Söndag skall jag fixa en grej till skolan som jag har fått okej från min lärare att maila in senare.
På månag skall jag köpa julklappar har jag tänkt mig, funderar faktiskt på att åka till Ikea men vi får se har inte bestämmt mig.
På tisdag skall jag städa mitt rum och göra kola.

Sålångt har vi planerat hittills, vad ska ni göra?

Jullov var det här

Idag har jag bara vilat upp mig. hallå 4 månaders skolgång och avsluning med klassen efteråt det är väl klart att man är sliten efteråt. Jag har ätit, sovit och tränat lite lätt idag det är allt jag har gjort.


Vad jag gör under dagarna

Kille 1: Är hon snygg?
Kille 2: Jag har tjej så jag kollar inte på andra
Kille 1: Och det har jag med
Jag. Även om du har tjej så kan man ju ändå säga att någon är snygg eller hur!
Kille 2: Ja, fast jag kan ju inte bedöma om jag inte känner henne
Jag: Nu får du ge dig ser hon bra ut eller inte?
Kille 2: Jo det gör hon väl.
Kille 1: Ha där fick vi honom


Vem är vem

I bloggvärlden?
Man får en kommentar och måste grundligt undersöka om det är någon jag känner. Jag har ju inte avslöjat mig här - tror jag så därför vet inte de om att det är jag som skriver. Sen blir det problem när beskrivningen passar väldigt bra in men efter nogranna eftersökningar kom jag fram till att det inte var den jag trodde att det var.

Mindre depp

Nu har jag varit social och tvingats vara trevlig så nu har jag nästan gått på det själv att jag är glad eller i alla fall mindre nere.

Vet faktiskt inte riktigt varför men jag försöker diagnostisera deppet såhär:
Jag är stressad eller har i alla fall känt tidsbrist.
Jag får ta all skit och fixa det, kul eller hur
Jag har tillbringat alldeles förmånga timmar i skolan utan att göra nåt vetigt
Min plan för julen förstördes 

OCH det snöar, blåser och är svinkallt


Jag är depp

Vet inte riktigt varför bara känns som att allt är emot mig ahhha 

Ordning och reda

Ska det va nu rensas det upp bland länkarna och in kommer på första plats Rufus. Jag säger så det en skönare blogg får man hitta alla andra kan slänga sig i väggen. Här får man perspektiv på tillvaron.

Ledigt?

Någon som råkar ha en lokal/hus ledigt för mig och min klass som tänkte sörja efter julavslutningen att det är jullov. Någon? Allt av intresse.

Även idé om hur man kan få bort föräldrar mottas tacksamt vi vill inte att föräldrarna skall se när vi gråter i grupp. 

Vita flingor

Faller ner från himmelen och det är vacker ute. Det var till och med nästintill perfekt de singlade långsamt ner men la sig inte på marken. Det som inte gjorde det perfekt var att det blåste lite i ansiktet, det tycker vi inte om.

Ekvationslösning

Hur många dagar är tio dagar? Det borde vara tio men enligt statistiken är det två, mycket intressant det måste ju hänga ihop med att svenskarnas mattekunskaper blir sämre och sämre.

Starkt jobbat

Idag försökte jag ramla två gånger när jag gick hem från bussen men jag misslyckades båda två. Det var illa.

Andningspaus

Nu har jag pluggat så det står härliga till eller ja jag har varit och tränat också men åtta handskrivna sidor har vi sammanfattat det viktigaste bara lära sig det och det oviktiga kvar då. Jag kan nog gå och lägga mig innan klockan tre idag

Bussarnas nya logga I go my own way

Jag har åkt samma linje fyra gånger två åt ena hållet och två tillbaka ni hajar. Det lustiga är dock att vi har åkt olika vägar alla gångerna det är lite skumt visst vi har åkt till alla hålplatser men vägen dit. Jag funderar på om alla gamla chaufförerna har strejkat?

Julklappsbyte

Jag måste köpa present till julklappsbyte som jag ska vara med på presenten ska kosta runt 25 kronor någon som har en bra idé på vad man kan köpa?

Gissa vad jag ska göra nu!

Jag skall läsa om vadsom hände förlänge sedan idag igen vad händer? Men i morgon smäller det så det är bäst att ligga i nu.

Varde ljus

Plötsligt var det ljust i byhållan eller staden det är faktiskt lite taskigt att kalla det byhålla men iallafall idag var det girlanger och ljus över hela stan och jag blev nästan bländad funderar på att köra på solglasögon.

Min dag i tid

Äta mat 2 ½ timme
Åka buss 80 minuter
Gå i skolan 8½ timme
Läxor 3 timmar
Tv tittande 30 minuter


Okej en enkel ekvation vad har jag gjort mest idag? Förtjänar jag att slippa plugga mer?
Är det bra att jag lägger mig och sover så att jag kan gå upp tidigare imorrn och fortsätta läsa om allt som hände för länge sen?

Jag har gett upp pluggandet

Jag orkar inte läsa mer om vad man gjorde i afrika för 150 år sen. Jag har dessutom en känsla av att det kan gå bra men vi får väl se jag måste fortfarande plugga på imorrn men för idag räcker det.

Pluggpaus

Jag kör tio eller tjugo minuters break rån pluggandet nu och nej jag har inte pluggat konstant sen igår men det känns som att jag skulle behöva göra det för att hinna med. Men jag har suttit två timmar nu och det lär bli minst en timme till idag. Leva livet? Nej inte idag.

Bus

Jag har smittit från pluggandet och övergått till att fixa lite bus vifår se hur många som avslöjar mig

Pluggtimmen

eller timmarna börjar klockan elva även om jag inte är så duktig på klockan en men, fint folk kommer sent fast jag vet inte om det gäller när det handlar om att sättarumpan på stolen och börja plugga.

Men idag skall det poetas julkort till människor långt borta
Skrivas på inlämmning ett och två
Läsas miljarder sidor om vad som hände för länge sen
Plugga in sånt som min lärare borde har lärt oss när hon var hemma, ni fattar grejen va, hon var hemma och jag får plugga ikapp dessutom kom hon på den emminenta idén att ha läxförhör på det vad hände där?
Fundera över vad man skall skriva på uppsattsen imorgon som ändå kommer att låta så här
"jag bro gå över på" tjooho tagad är jag 

Dagens inte okej

Att trolla, det var en kille på min skola som körde flera trick idag och jag sitter tre meter ifrån honom men det går ändå inte att förstå hur han gör. Jag blir så frustrerad men grym var han i alla fall.


Det är inte okej

att varje gång man skall vända tidningssida slicka på sina fingrar det är inte okej. 
Och man undrar varför man blir sjuk. 

jag är glad idag

Jag bara blev det tror att det var tack vare min lärare som jag hade betygssamtal med och hon peppade mig grymt så nu går jag runt med ett leende på läpparna. Jag tror jag skall sätta mig och göra en inlämmning som skall vara klar tills det är jullov. Tjoho


Bästa julklappen

Är solklart en reflex till dina nära och kära. Så att bilisterna ser dem när de är ute och går i mörkret. Det vissar att du bryr dig om dem.

Svetten rinner

om mig och gubben bredvid men kul är det. Jag är hög på endorfiner nu kanske ska sätta mig och räkan matte eller nåt annat trevligt.Tänk vad endorfiner kan göra

Sömnkoma

Kan man drabbas av det? Jag gick bara in i extremt trötthetsläge när jag kom hem orkar inte att plugga någonting idag så vi skiter i det. Jag funderar allvarligt på att lägga och sova nu kan man göra det?

HELG vad betyder det

Jag trodde att det var att ta det lungt och vila upp sig för nästa vecka men fasen heller.Jag har nog tagit det lungt 3 timmar max på hela helgen och nej jag har inte jobbat någonstanns. Det är bara så sjukt mycket och nog för att jag brukar klaga men det här är mycket.

Alla mina böcker är hemma jag har saker att göra i varenda ämne och jag vet inte hur jag ska få tiden att räcka till för det gör den inte. Jag försöker prioritera men det går så där slutar med att jag inte fixar något av det. Så nu får det bara bära eller brista jag skall köra hårt så får vi se. Tror att den bästa uppladdningen är att sova så det ska jag göra nu.

Konrr vaccin

Har jag fått idag och det var inte så farligt, klart att det känns när det sticks men annars har armen bara blivit öm. Men vi får väl se hur det går i natt det är ju då man ska bli sjuk sägs det.

Det var dock inte så bra att träna, det tog emot lite så det blev många sitt-ups.

Senil börjar jag bli

Igår när jag fortfarande sprang runt och gjorde en massa saker som jag borde ha gjort tidigare och då kom jag på att jag glömt att göra en engelska grej som skulle ha varit gjord till idag, men vad gör man då?

1. Släpper allt annat och sätter sig ner och gör uppgiften?

2. Bestämmer sig för att gå upp tidigare imorgon bitti och göra det?

3. Skiter i det och gör det på rasten om man hinner?

Så gissa på vad det blev


Upptagen nä inte alls

Jag bara springer runt och har en massa saker som jag måste göra och precis när jag är färdig med något så kommer en sak till.

RSS 2.0