Värmland

Idag har Sverige resan kommit till Värmland i våran lilla upptäcksfärd genom Sverige.

Värmland är riktigt mysigt lite hel ylle alla är så glada låter det som har vi hört någon skälla på värmländska? Nej inte jag i alla fall. Sen bor de i sina städer som vi övriga skulle kalla för samhällen men ändå. De lever kvar lite i 50-talet inte allt men en del. Gamla bilar är riktiga grejer.   

Ingen lust

Så tre veckor var det vi orkade i skolan sedan har all lust runnit av mig jag vill inte plugga. Det gör ju inte det bättre av att allt är röv tråkigt. Jag vill inte.

Ice walking

Det är solklart det nya. Jag har en plan att sälja in det till amerikanerna så kan de få komma hit och testa. Resor till Sverige där man kan få komma på träningsläger till Sverige och hårdträna Ice walking. Ni som tänker på Nordic walking glöm det.

Så här gör man:
Leta upp ett område med isigt underlag, lite grusat är okej så länge man inte känner sig säker på att inte ramla. Sen handlar det om att få upp farten du skall göra det på tid för att behålla stabiliteten skall du böja lätt på knäna och ha tyngdpunkten lågt placerat. Sen gäller det bara att gå snabbt med små steg och helst skall man inte lyfta fötterna för högt det räcker med tre centimeter. Det gör det lite svårarenär man inte får lyfta fötterna så högt.

Jag är aktiv...

på bloggen nej knappast men i skolan pluggar vi som om vi inte hade nåt liv och det har vi ju inte heller. Jag är helt ärlig det har inte funnits någon tid över. Jag har till och med gått upp tidigare på morgonen för att plugga. Ni ser.

Jag är inne i ekkorrehjulet

Pluggar medt hela tiden och har lätt ångest när jag inte gör det och vet att jag borde. Fast jag har en anledning att slippa plugga och det är när jag sover, så därför är det nog bäst att gå och lägga sig nu.

Sommarjobb

Var det dags att söka men omman är en utav de populäraste arbetsgivarna som har minst tio sökande till varje plats behöver man annonser på fler platser än jobbanonnserna? Har de intetillräkligt eller är de rädda att missa någon?

Sen är det lite konstigt att fundera på sommarjobb i Januari, men men.

Vem skriver en bok

Utan radmatning. Kom igen nog för att boken är gammal men har de testat att läsa sin egen bok antagligen inte det är mycket jobbigt kan jag meddela. Jag har hundra sidor kvar att läsa på en vecka det skulle nog fungera om det inte var så att jag har en massa andra saker och göra. Tjooho.

Varning

Jag tänkte ut och slita lite däck imorgon så akta er jag kommer dock ha drulleskylten på men håll avstånd om ni är rädda om er själva eller bilen. 

Han blev arg

När bussen körde ifrån honom det hade i och för sig jag också blivit men var det anledningen till att han var tvungen att slå till bussen med sin välgymade hand jag blev ju rädd.

En maskin som

pluggar och skriver prov det är så jag och mina klasskompisar känner oss vi kör minst ett prov i veckan plus en massa andra trevliga läxor men som tur är har vi varandra.

Fast man blir ju lite lagom glad när man  sex timmar sennare kommer på att man har glömt att göra en uppgift på provet. Sånt gillar vi inte.

Lärare skall

Rätta det som är deras ämne och inte börja rätta stavfel i texten ett eller två m spelar inte så stor roll de fattar ändå. Håll dig till det du skall göra!

Jag tror det är onsdag

Idag igår trodde jag att det var tisdag och idag tror jag att det är onsdag det är inget bra. Varförär det aldrig tvärtom. 

Dålig start

Eller vad ska man säga när man tror att det är tisdag i stället för måndag.

Jag pluggar hmm?

Eller ja jag sitter vid läxböckerna och försöker förstå vad det står och vad dom vill. Men jag fattar ingenting. Jag har bytt från ämne till ämne men det hjälper inte, jag har en del kvar som jag kan kolla på annars ger jag upp och städar min gaderob eller nåt annat roligt som borde göras.

Skåne

Till och börja med måste jag ändå medge att Skåne är vackert. Visst jag pratar om er som ett område men vi kan gå in mer på vad jag tycker om städerna sen. Men om man pratar om skåne så är det som först kommer upp språket. Så är det faktiskt och saken är den att det är inte någon ren svenska som talas, pratar man med en skåning så måste man anstränga sig för att uppfatta vad som sägs. Det är en ren mardröm med en skåning som pratar fort dessutom.
Anledningen till att det blir svår förståt vet jag inte riktigt tror det beror på att man har svårt att uttala o och r enligt en säker källa låter man som en skåning om man har en potatis i munen och som en dansk om man har två potatisar. Någon som vill testa? Sen blir det mer och mer svår begripligt ju längre söder ut man kommer och när en nordlig skåning inte förstår vad en sydlig skåning säger ja då är läget allvarligt. 

Jag vill dock tilläga att jag känner mcket trevliga skåningar även om man måste vara uppmärksam när de pratar.

Sveriges delar

Jag har lovat att berätta vad jag tycker om Skåningar men för att vara rättvis tänkte jag att det är lika bra att köra på och beskriva mina intryck om olika delar i Sverige så att ingen känner sig utanför. Dock är inte detta så seriöst då mina upplevelser skiljer sig mycket åt en hel del ställen är helt baserade på en person jag mött eller en fem minuters paus vid en rastplats medan andra platser har jag besökt längre eller känner till väl. Självklart har jag inte heller någon bild av alla platser i Sverige men jag tänkte att ni kan önska så får vi se vad det blir.

Jag har hållt mig i snön idag

Jag gillar snön så länge den håller sig borta från vägarna så är det faktiskt. Vet inte vad ni tycker.

Men jag har följt snöspåret idag först åkte jag längdskidor och det var riktigt kul förutom när vasaloppsåkarna åker förbi mig, jag avskyr det att folk åker snabbare än mig det är hårt för tävlingsinstikten och jag brukar då köra ännu lite hårdare för att de inte ska komma för långt bort. Men tidsmässigt var det faktiskt ett riktigt bra åk tycker jag i alla fall för att vara mig och det var nog ett antal som inte kom ikapp mig också.

Sedan skulle jag övningsköra och det gick ju bra eller ja det är ju inte det bästa att backträna i modiga backar ingen direkt hit men till slut hitta jag en lugn backe som var sönder saltad som det gick att köra i.


Bussarna

Verkade jävlas med mig idag är väl en rolig lek antar jag, åker för tidigt och jag var bara 50 meter därifrån. Sen lyckades jag ändå åka ikapp skrället med som åkte ifrån mig. Fast jag kände en liten lust att ge finger åt chaufförn fast jag varinteså otrevlig idag.

Skolveckan är över

Jag har avklarat årets första prov och det gick väl sådär. Har ingen riktig känsla över hur det gick kan ha gått bra och extremt dåligt. Så vi får se. Men nu har vi lämnat det bakom oss och ser fram emot nästa prov eller inte. 

-0

MEn det finns ju inte eller hur. Det är ju varken plus eller minus noll, men vissar termometern som retas med mig minus noll. Jag tycker inte om den, den e dum.

Cyklar i snön

Jag har lite svårt att förstå de som cyklar i snön. Kom igen jag försöker att låta bli att ramla när jag går i snön men vilka kommer och cyklar förbi mig då om inte två poliser. Visst de var duktiga och hade hjälm men det måste man väl om man är polis?

Att välja gymnasium

Kan vara svårt och det är nog många som har rätt mycket ångest över sitt val nu. Det börjar ju bli daxs att välja nu men mitt tips är ändå att gå på magkänslan var känns det bra?
Sen kan det även vara bra att fundera på hur lång tid det tar att ta sig dit och glöm inte att man måste vänta på bussen om man missar den och att bör ha lite marginaler om det är kö. Det tar längre tid än man tror.
Det viktigaste är dock att komma ihåg att du kan ändra dig, du kan gör a omval nu under våren och man kan bytta sen när man börjat också. Det vet jag många som gjort. 

I skolan ytterligare en dag

Det var inte det minsta roligt att gå till skolan idag. Tillbaks till det gamla vanliga. Det var mörkt och kallt min lilla mysiga buss var sen så jag fick gå ruskigt snabbt  i den hala snömodden till skolan och var där en minut innan jag började. Bra tajmat. Sen har vi ju självklart tråkigaste oc för mig svåraste lektionen på morgonen.

Men nu har dagen faktiskt slutat bra, jag har pluggat till mitt prov som kommer i slutet av veckan och plötsligt gick det upp ett ljus jag fattade hur man skulle göra och det bästa var att jag var totalt nollad på hur man skulle göra när jag försökte mig på det igår. Så nu beslutade jag att det var färdig pluggat för idag, man ska sluta när man är på topp.

Jag sitter och försöker plugga

Duktig flicka. Bara det att jag inte fattar, kul man känner ju att självförtroendet stiger i höjden. Men det jag gör nu är att försöka få tag på papper från våran lärare lagt ut vi får väl se hur det går. 

Dock misslyckas jag med att skriva ut det så det blir att ropa på pappa.

Termomter fel

Det måste det ha varit. När jag åker till skolan pacerar vi en elektrisktermometer och och den vissade att det inte skulle vara särskillt kallt men det kändes verkligen inte som att det stämde och dessutom när jag nu åkte hem så var det ännu kallare, det verkar konstigt.

Skolan har börjat

Det har faktiskt gått riktigt bra inte för att jag var särskillt tagad för det men när man väl kom ditt och börja snacka så var det lungt. Fatta dock inte allt vi gick igenom och har glömt av en hel del, men men vad ska man förvänta sig?

Detta var en ytterst bra vecka gå i skolan så lite och få så mycket ledigt. Fler sådana veckor tycker jag.

Vi har fått mer snö

Så vad blev det då idag jo det blev pulkabacken. Ruskigt fort gick det så fort så att vi var tvungna att kasta oss av i snön för att få stopp. Som tur var var det lössnö och den hade dessutom blåst till slutet av backen så det fanns fina högar att trilla i.

LÖKsugen

Detta var det roligaste jag har sett på länge. Jag var inne i en affär som jag inte brukar handla i (hur ofta jag nu brukar handla?) den är allmänt känd för att vara en bra affär. Men när jag kommer till fruktavdelningen står en man med en dammsugare vidlöken och dammsuger. Detta såg hur kul ut som helst och detär tydligen så man gör för att hålla rent. Förekommer detta på andra sett också? Jag har aldrig sett det innan. 

Planera pluggandet

Jag är extremt dålig på det. Jag skjuter upp allt och gör det så att jag blir färdig precis i tid, jag har sett det som att jag annars skulle ha en massa tid som jag gick och oroade mig innan och börja läsa på onödigheter. Men att vara så seg som jag är nu det funkar inte.

Någon som har nåt bra tips på hur man kan göra?

Det finns inte mycket å säga

Så är det faktiskt när jag går i skolan känns det i mellan åt som att tiden inte alls räcker till. Att ha tittat på tv en och en halvtimme sista skolveckan säger en del. Så jag har försökt ta igen det nu genom att inte göra någonting alls. Jag har dock börjat titta lite på det som kommer snarast ett litet mysigt prov. Bara det att vi har gått igenom allt innan lovet och skall ha provet efter genomtänkt? Inte direkt.

Men sen efter lovet kommer uppdateringarna att komma.
Tänk er själva bussar som inte kommer,  bussar somär sena, jag som springer, träffar på folk jag inte vill träffa, en massa läxor och prov. Det kommer bli mycket underhållande läsning. 

Det är lite varmare

Sisådär bara några grader kallt snacka om att man börjar bli störd. Det är bara några minus och man tycker att det är varmt kom igen.

Idag blev det thai mat

Det är som alltid gott. Idag blev det buffé och jag kan inte komma ifrån att det friterade är jättegott, onyttigt men vad fasen. Men jag har funderat på det på thai och kinaresturanger så är det alltid de som är minst sämsta på svenska som får prata hade det inte varit bra för de andra att öva sig också?

De skjuter!

Var min tanke igår. Jag låg precis och höll på och somna när jag hör en knall och sedan två till lite tystare fasen vad rädd jag blev. Man börjar fundera på om dörren är låst och nästa tanke är att jag kommer på att jag ska titta på klockan för att veta när jag hörde dem, om man skulle bli förhörd av polisen. 

Sen visade det sig dock vara våran frys som hade frostats av och tydligen så lätt den så efter åt. 

Det börjar närma sig

Skolan börjar snart och jag kollade lite på vad jag har för saker den närmaste tiden och jag kom fram till att jag måster läsa 60 sidor i veckan i en tråkbok för att hinna färdigt till redovisningen.
Tjooh det är bara att leta fram glasögonen! 

Göta kanal 3

Jag var och titta på den idag och det går inte att säga så mycket men jag tycker att den var sämre än tvåan faktiskt. Men mest förvånande var ändå bioreklamen som alltid håller på i sådär en kvart innan filmen. Här har man bunkrat med popcorn och godis och de har fyra olika reklamer för olika träningsställen, det är ju uppmuntrande.
Här sitter du och äter en massa onytigheter när du kunde ha varit och tränat istället upp med dig slöfock!

Målet blev nåt

Jag satte upp ett mål i början när jag började blogga, mest för att min kompis skröt om hur många läsare hon hade men mitt mål var i alllafall att ha tio stycken som hade varit inne och kollat och det klarade jag med råge jag har haft fler på en enskild dag faktiskt.

Men målet för i år blir att få några kontunerliga läsare,jag misstänker att det är någon som är det nu men jag vet inte riktigt men är du det så säg till.

Har inte orkat

Blogga riktigt och det känns lite som att jag inte har så mycket att skriva (gnälla) om när jag inte, men det är väl så och det beror snarast på att jag inte gör så mycket på dagarna. ilket min mamma är mycket irriterad över.

RSS 2.0