Det som gör kollektiv trafik så spännande

En mysig liten tant åker med samma buss som jag till jobbet en bit och hon sitter och pratar för sig själv hela tiden. Tidigare har hon klagat över kollektivtrafiken men idag var ämnet något annat.

I turiststaden **** finns det bara turister, alla är turister.

Hm ytterst troligt med tanke på hur många turister som är ute klockan åtta på morgonen.

Om man inte får någon post

Kan man alltid skicka brev till sig själv.

The Bird is gone

Japp närjag lämmnade jobbet nu i eftermiddags så var den borta, antagligen förflyttad till ett annat fönster. Men mig gör det inget så länge den inte är hos mig.

Funderar vad de skulle gjort om man hade tagit med den till en vetrinär och bett dem att ta hand om den för att verkar lite ner (den var ju väldigt ner och extremt stendöd) och varit stenhård på att den faktiskt lever i annat fall så vilar den lite.


Ska vi

Invadera sverigedemokraternas blogg för att se hur de reagerar ? Det är Pjoltas idé och inte min och han tycker att vi ska gå allians med piratpartiet också vet inte riktigt vad vi får ut av alliansen men det kan väl disskuteras annars kan vi ju starta ett bloggparti.

Vi kan ju åtminstone fråga ut Sverigedemokraterna om en massa frågor så kan vi se vad de svara och de använder ju internet som kanal utåt så då borde de ju svara tycker man.

Tråkigt gäsp

Har grymt tråkigt på jobbet för tillfället flyttar enbart papper fram och tillbaka, letar efter tråkiga uppgifter och sortera.

Kan inte någon skicka något kul till mig, vi kan väl ha lite roligare än idag kom igen.

P.S Viktor du är förlåten om du undrar, jag fixade det rätt fort. D.S

Hellre tio fåglar i skogen än en ...

Utan för fönstret. När jag kom till jobbet idag så låg det en död fågel utanför mitt fönster. Man kan väl beskriva fågelns fräschet som att den numera även var mat och att den borde ha befunnit sig i fågelhimmlen för länge sen.

Rätt så äckligt och lite svårt att jobba utan att titta ditt men det löstes enkelt genom att dra lite i gardinen.

Jag hoppas att den ska försvinna lika fort som den kom dit annars får jag väl ringa fastighetsskötaren, men jag känner mig som en storstadsunge som tycker att det är extremt äckligt med en död fågel.

Sammanfattnig av helgen

I kortform.
1. Påsen med skräp låg kvar så jag fick slänga den själv, inga skator där inte.

2.Tur att ni inte var med när jag tog mig till jobbet i fredags det kom många svordomar.

3. Jag har sätt vägvisare till Vägen och Tomten.

4. Kört tio mil själv och kört om många bilar på motorvägen, blev ni omkörda av en övningskörningsbil så var det ja.

5. Bloggen har blivit invaderade av Sverigedemokraterna invaderat bloggen med kommentarer så långa att jag inte orkar läsa dem just nu. Men jag tror jag lägger ner disskusionen med dem nu.

Sen har jag sovt närmare ett dygn i helgen det känns ju bra.


Tror ni

Att någon snor soppåsen som står utanför dörren? Det började regna extremt mycket och jag orkade inte springa ut så jag dumpa den utanför, föresten tror jag inte att jag bryr mig om den försvinner känns inte som att det är något värdefullt i.

Varför

Gör det mindre ont om man trycker eller klämmer hårt på antingen det stället man har ont eller på en annan del. Undrar hon som drog nageln in i ett massivt träskåp. Aj.


Pjoltas ville veta hur vägen till jobbet är och det bjuder vi ju på

Men kommentaren blev så lång så jag bestämmde mig för att kopiera så kan ni också få veta.
Vi kör dagens resa då. Springer utav h*lvete till busshållplatsen med paraply väntar på buss ett, åker den i cirkus 5 minuter går av väntar 5 minuter går på nästa och åker i 13 minuter. Går 500 meter och ser att nästa kommer springer men inser att jag inte kommer att hinna så vi lägger ner.

Orkar inte vänta en kvart på nästa så går ruskigt fort genom pipipi till hållplatsen på andra sidan och går på fordon nummero tre. Åker två minuter och ruskigt långsamt på ett farligt ställe och går av.

Går sedan tio minuter till målet på höger sida samtidigt som jag trycker mig mot gräskanten på trotaren för att undvika att bli nerstänkt av bilar och lyckas med nöd och näppe.

Självklart är jag en strateg eller lat kan man också kalla det och går på så att jag ska slippa att gå så långt.


Sverigedemokrateran kör på men var ligger Gene?

Var tvungen att dra iväg ett mail till tjejen som kommenterat från Sverigedemokraterna, om det inte gick emot deras mening att de skulle hjälpa fler flyktingar men tydligen är det ju okej med flyktingar så länge de inte finns i Sverige.
Min fråga var om det finns olika "bra" flyktingar och om man kunde tänka sig att ta emot fler flyktingar från ett land än ett annat.

SD vill att Sverige ska ta emot samma antal flyktingar som idag, samtidigt som vi vill tredubbla stödet till FNs flyktingorgan som arbetar med att hjälpa flyktingar på plats i deras närområden. Genom att hjälpa flyktingar i närområdet kan man hjälpa hundra gånger så många som det skulle kosta att ta en enskild person till Sverige. Allt detta finansieras i SDs budget med en kraftig begränsad anhöriginvandring.

Angående din fråga är det så att alla som söker asyl i Sverige och klassas som flyktingar ska erhålla uppehållstillstånd, oavsett varifrån man kommer, i enlighet med Genekonventionen.

Sen är frågan vilken är Genekonventionen? Genéve vet jag dock ett ställe som finns. 
När jag kör Genévekonvetionen på wikipedia så får jag fram att det hndlar om att man inte ska skada civila människor i krig ungefär. Mén jag kanske kan få en närmare förklaring av vad Genévekonvetionen innebär av Sverigedemokraterna om det nu är den man menar.

Läskigt värre

Sverigedemokraterna befinner sig i varenda dator i hela sverige.
Denna kommentar dick jag efter att jag skrev om testet där jag blev sverigedemokrat vilket jag inte är. Slår vad om att de har en dator som går igenom alla texter som skrivs där  sverigedemokraterna benämns negativt och vips beodrar de någon att lämna en kommentar som denna som jag fick av Isabella och som länkade till deras ungdomsförbund.

Det är inget konstigt att vara sverigedemokrat. Ganska logiskt om man vill ha ett tryggt och stabilt samhälle med en stark välfärd samtidigt som vi kan hjälpa betydligt fler flyktingar än vad man gör idag.

Vad tror ni är det fler patier som kör med scanning av vad som skrivs och lämnar kommentarer ? Man borde nästan testa och se.

Sen hur ska de kunna hjälpa fler flyktingar om de vill minska antalet flyktingar som skall få komma till sverige. 

Det är så svårt

Att inte berätta vart jag bor, jag vill göra det och jag ska göra det men jag vet inte riktigt hur, det måste ju va på något kul sätt.

Anledningen till varför det är svårt att hålla tyst beror på vad vi har, vad som händer här och andras reaktioner.
Så nu kanske nån klura lite eller så fatta ni inte ett smack.

Men okej jag bor i en stad och inte i en by hålla som jag kanske har benämnt det innan. Sen kan ju städer vara olika stora.


Vad jag gör at home

Det är rätt enkelt att räkna upp.

Jag äter, sover skiter och diskar. Väldigt mycket diskande tycker jag. Men hur mycket skilljer sig sakerna jag gör nu och vad jag gjorde som bebis? Inte mycket det är ju bara diskandet.

Gissa rik eller fattig

Gissa hur mycket pengar jag har i min plånbok en tjugo plus lite enkronor. Vad ska man säga bra om man skulle bli rånad men inte om man vill köpa något.

Hemligstämplat?

På våningen ovanför mitt jobb står det inget företagsnamn på informationstavlorna och jag har aldrig mött någon i trappan för en idag då stod det en städare och visslade för sig själv. Men jag misstänker starkt att det är säpo som har kontor på våningen ovanför eller snarare hemligt tillhåll och städaren var inte städare utan förklädd agent.


hur kunde jag missa

Att det är morden i midsommer på tv nu. Hade på tv och hör signaturmelodin, det är ju det ända bra programmet på tv under sommaren och inspektor Jones är snygg så bloggen blir bortprioriterad idag.

Vakna upp

Fy vaknade upp av att jag känner att drömmen går i ultrarapid har ingen aning om vad den handlade om menvaknade med ett ryck gjorde jag och tror att klockan är hur mycket som helst vilket den inte var. Går in i duschen och måste dra på iskallt för att jag ska vakna till. Sen lägger vi på att radiogubben säger att det är en underbar tisdagsmorgon.

Nu ska jag till jobbet och slita, funderar på om jag kan smsa någon på vägen dit men jag tror jag ska skippa det, de blir nog inte så glada. 

Det är inte lätt när det är svårt

På jobbet scannar jag papper till mig själv och för att få dem till min dator så måste man ange sin mail, och alla gånger som jag har gjort det så är jag på väg att skriva min hotmail adress istället, inte så smart.


1 av 5 tjejer skär sig och det gör jag också


På papper det är ju rena rakbladet och svider gör det också.

Vill ni läsa så är det bara att checka in här
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/en-av-fem-flickor-skar-sig-sjalv_5009567.svd
 Men om man nu räknar lite på det så säg att det går 30 stycken elever i en klass, lite mycket kanske men för enkelheten. Hälften av klassen är tjejer alltså 15 stycken av dem så är det än av fem som skär sig 15/5 = 3 alltså skulle det i varje klass finnas två till tre tjejer som skär dig det känns rätt mycket.

Men det är klart är man blodälskande och vill leka twillight.

Partitest på aftonbladet

Körde ett litet snabbt sådannt och hur fasiken lyckades jag att hamna närmast Sverigedemokraterna? När jag nollar dem i alla val om partierna. Sverigedemokrat är väl det jag allra minst är, tror inte riktigt att testet funkade.

Booom där slog tröttheten till

Verkligen så känns det och det börja precis när jag kom hem. Men så är väl livet. Lite konstigt väder idag dock, var blå himmel och sol när jag åkte hemifrån och sen när jag börja närma mig jobbet så ser jag bara hur molntäcket ligger och vilar tungt och sen en stund senare så börja det regna men inte mig emot. Det gör det så mycket lättare att sitta inne och vända på papper då.

Mattips?

Jag är arbetssingel kan man nog säga resten av familjen har gett sig av och det är väldigt tyst, och rätt skönt igen som klagar på att man skall göra saker eller skynda sig till bussen. Dock är ju problemet sådannt att jag måste laga maten själv och det kan ju vara kul om man har något roliga idéer vilket jag inte har för tillfället så frågan är om ni har några?

Och haken är att det är matlåda på jobbet som gäller så det funkar inte riktigt att käka billys pan pizza till middag.


Ondskan ikväll

gato
Klockan nio på fyran har ni inte sätt den än så ska det göras ikväll.
Ruskigt bra.


Jag hamnade inte i skogen

Och jag kom hem igen kan man tänka sig. Det blev en liten på hälsning hos våra egna östermalmstanter, genom turist område, och lite båt åkande på det. Blev 7 byten totalt men rätt skönt att bara strosa runt utan att ha något riktigt mål.

Dessutom var det en man som på en av bussarna sjöng högt och klagande på persiska kanske.

Jag vill resa någonstanns

Bara ta en buss och åka någonstanns och se något kul. Problemet är att jag med största sannolikhet kommer att hamna mitt ute i skogen och det känns inte så lockande.

Rally genom stan

Det är vad som gäller nu för mig. Även om ni inte vill tro det jag kör överallt och i alla väder ( ja även i ösregn när fadern lurar ut mig). Så akta er säger jag bara. Men det var väldigt schysst av den mörka volvon att släppa in en orutinerad förare i filen idag man tackar, jag skall återgällda det till dig en annan dag.

Dock fick jag mig ett spel idag. Jag kör på motorvägen och där ligger det en annan övningskörningsbil i vänster filen och kör långsamt vilket gör att alla kör om på insidan, dock inte jag eftersom att jag inte kommer helt ikapp. Efter en snurra in la stada är det dags att vända tillbaka och då hamnar jag bakom samma bil och den kör fortfarande långsamt ( 55 på en 70 väg) och eftersom det är två filigt så måste jag köra om den vilket jag gör (hade fått spel annars) och när jag drar förbi ber jag pappa och kolla vad det är för någon som kör. Ville veta om det var en förskigtig tjej, men nej han påstår att det var en kille i 25-års åldern. Åldern är dock lite tveksam pappa är inte den bästa på att uppskatta det men ändå.

Tur att han inte visste om att det var jag som drog honom.  

Städat

Jag har städat min hela min gaderob idag och det tog tid vill jag lova. Men en sopsäck senare var jag färdig. Nu lär det väl vara fint i hm en kanske två veckor.

A hard work

Ska det bli eller så mycket jag orkar. Jag börjar jobba snart och jo jag gillar jobbet, de har en kaffemaskin så det är väl klart eller. Sen att jag inte dricker kaffe är en annan sak men ändå. Nej jag gillar jobbet bara det att jag räkan lite på fingrarna att det är cirkus 16 veckor tills jag är ledig mer två dagar.

Men det är kul att vända på papper eller i alla fall att leka vuxen och tjäna pengar.


Solbränd

Och hår som är härligt styvt av salt. Den svåra frågan jag ställer mig är varför ska jag köpa saltvatten sprej när det är mycket billigare att göra det själv?


1 vecka kvar i frihet

Sen börjar allvaret men det vill jag inte ens tänka på. Vill inte ens fundera på hur lång tid det är kvar till nästa gång jag har mer än två dagar ledigt. I stället förtränger vi och försöker tänka i termerna pengar.

Ser jag norsk ut eller?

När vi var utomland försäkte en försäljare gissa sig till att vi var norrmän och det var ju inte helt fel ute men synd för honom att vi bara var fattiga svenskar och dessutom hade jag redan annvänt kortet så att det glödde.

Het

Ja vad ska man säga vädret ute är het. 31 grader påstod termometen och jag tvivlar inte det minsta. Jag svettas som en gris och lägger mig i skuggan.

Vm-finalen

Spelarna klappar gräs mest hela tiden och jag hoppas på straffar eftersom det blir mycket mer spännande då.

Varför

Chekar man in sina väsker men sedan inte kliver på flyget? Så att de måste plocka ur alla redan lastade väskor för att leta reda på den väskan eftersom de inte kunde flyga iväg med den ombord på planet.

Tillbaka

Igen trött, fattigare och med nackspärr.

Ska bara vila upp mig lite lätt innan vi drar igång igen på riktigt men historier har jag samlat men vi tar det sen vid ett tillfälle när jag är lite mera närvarande.

Och nej stället med cyklarna på vattnet var inte Danmark utan Malmö som är sveriges tredje största stad (host) och ställer siná cyklar på vattnet.

En ledtråd


Till vilket område jag befann mig i när jag var ute på min senaste tripp, ni vet cyklarna på vattnet. Detta är inte i samma stad men samma område. Sen kan ni ju se det roliga i bilden också, det är inskickat till tjuvtittat så får vi se om det håller.

Men nu drar jag vidare till nästa ställe för att samla på mig historier till er. Jag lär vara tillbaka snabbare än ni annar och med tanke på vädret så lär ni ju inte hinna sakna mig. 

Barn på bussen

Hittills i år så har jag lyckas undvika skolklasserna på bussen. Men idag slog det till rejält en klass på vägen dit och en på vägen hem. Det värsta är att de låter så mycket jag blir helt slut, sen vet jag i och för sig att jag var lika dan det var ju jättekul att åka buss och man skulle låta så mycket som möjligt.

Det enda possitiva var väl att läraren till den ena klassen var rätt snygg, fyra år äldre än mig det är väl rätt okej lite gammalt just nu men sen. Det var inte jag som fråga utan en av ungarna som skulle gissa hur gammal han var.

Skuldfri

Stod och väntade på bussen förrut idag och tanten som står  brevid mig säger:
Har du några skulder?
Jag fattar först inte riktigt vad hon säger då jag tänkte att hon ville ha nåt till bussen, så jag svarar lite frågande:
Skulder?
Ja skulder, svarar tanten.
Ehh nej det har jag inte. (Jag bor ju hemma och det är rätt så skuldfritt)
Det var tur för riksbanken höjde räntan idag.

Sedan följer lite nickande och leenden om att det inte är bra att låna för mycket pengar utan det är bättre att spara.

Sen glider det iväg lite. Tanten vill nämnligen berätta om sitt unga liv.
När jag var i din ålder (undra vilken ålder jag hade enligt henne med tanke på lånen) eller lite yngre så köpte jag en krokodil skinns väska och den var så fin. Den kostade 60 kronor och det var mycket pengar på den tidenmen varje månade gick jag och betalade av 5 kronor och sen var den min.

Det hela avslutas ungefär med att ja det är ju bästa att spara innan man köper, så tänk på det. 

RSS 2.0