Livet är en gåta

Lyssna på det här:

" Vi vet att detta är diffust och mystiskt. Men det kan hända att ni kommer att få en aha-upplevelse i efterhand och förstår varför vi väljer att jobba på det här sättet"

Det är gåtgubben Björ Blixter som säger så, och nej jag har inte glömt ett n i hans namn, men ni kan ju gissa hur många gånger folk har frågat honom och han är Polisens presstalesman.

Frågan är om man vill få en aha-upplevelse och om man inte får det är man korkad då? 

Rock around the clock

Idag blev det ju normaltid ja det heter så och inte vintertid men frågan är om det har varit onormal tid innan bara undrar.

Med den underbara tidsinställningsfunktionen så blev jag lite fundersam, om man ställer inlägget på att det skulle publiceras klockan 02:15 skulle det publiceras första eller andra gången då? Fast efter lite överläggande kom mina två hjärnceller fram till att det nog blir den första. Men den stora frågan är ju hur blir det när vi går över till onormal tid igen om inlägget ska placeras klocka 02:15 vad händer då? För vi hoppar ju över den timmen. Påminn mig om att vi måste testa det sen när det blir onormal tid igen.

Rastlös

Det har ryktats om att det skulle vara lov på g. Men inte för mig har mycket saker som skall vara klara efter lovet, så det lär bli att plugga ordentligt. Men idag har jag bestämmt att jag inte skall plugga något eller göra nåt annat som jag borde = städa mitt rum. Problemet är dock att jag inte vet vad jag ska göra, eftersom i princip alla som jag kan tänka mig att träffa har dragit någon annanstans där det är varmt. Så här sitter jag och vet inte vad jag ska göra.

Dock har jag en liten idé, funderar på att tvinga med mig en person A för att hälsa på person B som bor en bra bit härifrån. Behöver dock kolla så jag får ihop det men jag ska fundera lite till.

Ska avslöja nåt ni inte vet än

Jag har lagt ner allt tjatande om övningskörning av den mycket enkla anledningen att jag inte har ett behov av att göra det längre. Straffångekortet är mitt och det brukas vill jag lova.

Dock är jag fortfarande lika förbannad på alla som inte blinkar ur rondellerna. Det har också blivit extremt tydligt hur dåligt man ser folk i mörker så på med reflexerna.

Marginellt bättre dag

Men inte mycket.

I tillståndet mellan sömn och att vara vaken säger min kompis till mig att första lektionen är inställd. Vilken lycka tills jag vaknar lite till och inser att jag drömde och att det inte är sant.

Men eftersom det är så tråkigt att läsa om när andra klagar så berättar jag inte det andra, plus att allt blir så litet då.

Men imorgon smäller det då är det dags att koppla in hjärnan och lite tur med sig.

Grå onsdag

Fy vilken dag riktigt grå och dålig. En sådann som man bara borde lägga sig i sängen igen och dra täcket över huvudet. Det konstiga är hur man reagerar, saker som jag kanske hade blivit glad över en annan dag, känns  idag som usch. 

Det bästa är nog att lägga sig och somna om och vakna om till en bättre morgondag. 

Tidsjojo

Idag har varit en galen dag. Jag har gått från att få massa tid till att helt plötsligt försvann all tiden. Men nu är det dags att äta middag och lite godis.


 Älskar extrapris på lösgodis.

Namn är svårt

Skulle åka till en annan del av stan idag, jag har varit på platsen innan men inte åkt dit med buss och speciellt inte när jag skulle byta på ett ställe där jag inte har varit tidigare heller.

Vi kan kalla platsen för Parken för enkelhetens skull. Det var vid Parken som jag skulle byta buss. Problemet är dock att bussen passerade två ställen, båda två börjar på Pa och slutar på en ni ser problemet för min stackars hjärna.

Redan igår kväll börja jag fundera på vilken jag skulle gå av på, så jag kollade upp det och skrev det på en lapp.
Sen kom jag till skolan och börja fundera igen, lappen hade jag glömt hemma så det var bara att gå in och och hacka en dator och kolla.
Sen står jag på hållplatsen och blir återigen lite förvirrad vilken av dem var det nu? Så jag kollar på tidtabellen och ser vilken det är.
Sitter på bussen och ser att namnet kommer upp på displayen hinner tänka att oj vad fort det gick. Trycker på stopp och hoppar upp från sätet. När jag står vid dörrarna börjar jag bli osäker så jag slänger en blick på linjekartan och ser att nej det var ju inte här jag skulle av utan den andra Pa-en. Så då får jag lite elegant glida ner på ett säte igen.

Hur kan man kolla upp det så många gånger och ändå vara på väg att ta fel.

Hur jag sen hitta hållplatsen där buss nummer två gick från det tar vi en annan gång.


Jag älskar regn

Eller inte men det känns på något sätt som att det regnar bara för att jävlas. Jag hade ju kollat väderkarterna för att undvika regnet men då regnade det ju och sen när det skulle regna ja då var det uppehåll.

Men länge leve Gummistövlar.
Se hela bildenSlänger in en bild som jag snott av nån eftersom bloggen är rätt bildlös, men titta på vad jag hittade också.
 

Vad säger ni nåt att ha?


Fräsigt

Det verkar som att de har lagt till en förinställning för inlägg något häftigt, måste testa och se om det funkar och om detta kommer upp kl 22:22 ikväll den 22 så funkade det.

Förnekaren

Brosan meddelade mig imorse att det blixtra ute och syrran är snabb med att kontra, det gör det inte alls (jag såg ju inget). Sen går jag till bussen och väntar i en hagelstorm mysigt. Bussen kommer och jag går på, hinner precis sätta mig innan himmlen lyses upp av en blixt. Det var nog rätt bra att jag inte visste om att det var blixtar i luften.

Väderberoende

Vågar man lita på vädrerprognoserna? I sommras var de ju inte så exakta med tanke på att det var alla möjliga sorters väder på samma dag. Men jag är i behov av att det inte ska regna för en grej jag ska göra och då är ju frågan när det är störst chans att det är uppehåll plus att jag vill göra det så sent som möjligt. Det är gambling på hög nivå.

På tal om vädret så började det snö idag och plötsligt så sugs alla blickar bort från tavlan och ut genom fönstret, för nej vi har ju aldrig sett snö innan. 

Vet ni va som e bra?

Att det bara finns en sån som jag.

Idag är det ett år sedan jag startade bloggen, kan man tänka sig och detta är dessutom inlägg nr: 500. Snacka om tajming (det var inte alls så att jag jobbade lite med det).

Är lite kluven av vad som har varit roligast om det varmin flippade idé med hudfärgade plåster till mörkhyade eller Sverigedemokraternas attack.

Känner ni igen den

Det var en gång en mus
och den musen hette Klas,
och han blev alltid bjuden
när det var stort kalas.
Det bästa som han visste
det var att lata sig.
Nu tar nog ingen miste:
Det handlar ju om mig!
Faderullanlej.


Dom andra samlar nötter
och har i sina hus
men jag har inget hus
och är ingen sparsam mus.
Jag går till mina vänner,
dom säger inte nej,
för om jag rätt dom känner
så delar dom med mig.
Faderullanlej.


Dom bjuder mig på middag,
då ropar jag: Hurra!
För jag vill gärna äta,
sjunga och vara glad.
Det är så skönt att leva
när man får roa sig
men arbeta och sträva
det roar inte mig,
faderullanlej.

Det var min favorit när jag var liten.


Dyr väntan

Jag tycker att det är väldigt tråkigt att vänta på bussen så därför brukar jag gå in och titta i affärer för att fördriva tiden lite och för att det är mycket varmare. Idag var en sådan dag, jag skulle bara gå in och titta på H&M lite, sen hittar jag självklart kläder som jag måste prova och då missar jag bussen. Bra så då fick jag efter att ha bränt mina stackars pengar gå och ställa mig och vänta på bussen och det mycket längre än vad jag hade behövt om jag hade gått direkt till bussen från början. 


Stackars hund

Såg en mycket liten hund idag. Med mycket smala ben vi snackar finger tjocklek på dem och trots att hunden hade en tröja på sig så stod den och skaka som man gör när man hackar tänderna. Undra hur det ska bli för den när det blir snö, fast då kanske den tar på sig en overall och stövlar.

Kliet gav med sig

Halvvägs in på dagen. Det var en väldig tur för jag har inte tid att vara sjuk, det har man väl i och för sig aldrig.

Mysigt kli i halsen

Jag ogillar när det kommer smygande och kittlande i halsen. Så nu sitter jag här med en kopp te och hoppas på att det bara är en tillfällig känsla och inget seriöst. Jag vill inte ha nåt seriöst förhållande med dig. Fast det värsta är att jag känner att jag kanske börjar få feber, men det är för tidigt att ge upp än.

Full koll på läget

Bra att jag missat att vi skulle ha läxförhör imorgon i stället för på fredag, viss skillnad i planering där. Men jag är trött och vill sova så jag struntar i att plugga och hoppas att det går ändå.

Ett försök till att vara god

Dock är jag ytterst osäker på om jag lyckas

Rosa Bandet får 10 kr från försäkringsbolaget Chartis tack vare den här länken: http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=1920 – Klicka och gör en skänk-länk du också!


Lite jämvikt mot hatet

Jag är fortfarande lite hatisk men nu är jag inne och det är mörkt i stället för grått, vilket är betydligt bättre. Men detär konstigt hur man kan dra igång hjärnan och bli negativ, helt plötsligt blir allt åt hel*vte saker som man en annan dag bara hade suckat åt.

Men vi får väga upp hatet mot en jag är tacksam: För att jag är frisk, mina familj lever och är friska, att jag har ett hus att bo i och att jag får mat, att jag har vänner även om de bor för långt bort, över alla andra som kan förgylla en dag eller en liten stund.

Hata, hata, hata

På riktigt hat humör idag. Det är gråt ute, det är kallt, det regnar, det blåser, jag har mycket göra i skolan, människorna som jag vill umgås med bor alldeles för långt bort, det luktade piss på busshållplatsen.

Jag vill dra täcket över huvudet och vara fem år igen och gå på dagis utan några större bekymmer här i livet. 


Logiken var var den?

Jag var och badade för ett tag sen och det stod tydliga lappar med att man inte skall ha några badkläder i batun. Anledningen är ju att badkläderna som varit i badvattnet innehåller klor som sedan frigörs i värmen. Lite lagom mysigt att sitta i ett rum med klorgas. Så nu visste ni anledningen till varför man inte skall ha badkläder i bastun.

Men inne i bastun satt en kvinna i handuk utan badkläder förde hade hon med sig in i bastun liggande på bänken brevid. Vad tänkte hon? Då kunde hon ju lika väl haft på sig badkläderna i bastun. 

Nu avslutar vi helgen

Med lite litteraturhistoria som jag hade förträngt att jag skulle göra. Mycket spännande och underhållande. Dock börjar jag bli lite trött på att sitta hemma och plugga och känner att det börjar bli dags att gå tillbaka till skolan och ta det lite lungt.

Kenny Begins


Nu överger jag datorn för tv:n dags för lite Kenny time. Dessutom är vårat nya stjärnskott Bill Skarsgård med även i denna film, killen verkar vara överallt.

Jag klarde det

Pluggade i en timme konstant. Lite närmare att ha ett färdigt arbete men en lång väg kvar ändå. Men nu är det dags att käka lite godis det är ju ändå lördag.

Working

Jag gör skolarbete nu eller ja det är ju rätt så uppenbart att jag inte gör det. Jag väntar bara på att rätta känslan ska infinna sig. Det kommer den inte göra så det är lika bra att jag sätter mig och skriver det NU.

Okej jag ska bara...

Nej nu får det bli allvar men jag kan meddela att ´Miccy inte kommer att kunna skriva några normala texter när hon har slutat skolan.

Faktum är att texterna är så tråkiga att det är synd om läraren men det får hon ta.

Japp

Ytterliggare en boll nere eller i alla fall halva bollen. Sen att jag lägger till några till bollar det gör väl inget?

En boll är nere

 Den är bortplockad och färdig, sen att det inte gick så bra är en annan sak uselt är faktikst känslan. Men en sak mindre är med i luften. Se hela bilden

Sverige -Holland

Det var ju skönt att de äntligen kunde börja spela den här matchen, de har ju hållt på att prata om den sen förra torsdagen. Sen när Holland lägger 1-0 efter fyra minuter börjar jag räkna på att de med den takten skulle kunna lägga ungefär 20 mål. Den ni. Men det var väl rätt så säkert ändå här har vi VM tvåan och laget som var .....???? iVM nej just det vi var ju så dåliga att vi inte fick vara med.

Annars syns det ju på ambitionen på tröjorna vilka som äger, Holländarna kommer med special tröjor med en Svensk och Holländsk flagga på snacka om ekonomi. Svenskarna kommer med vita shorts oerhört opraktiskt men jag skulle gissa på att Hammrén har det som bevis om de inte jobbar ordentligt.
"Nu har su spelat match i 45 minuter och kommer in med bara en gräsfläck, ut och ät gräs eller så hamnar du på bänken" 

Tecken på att man lever

Att ha allt för många bollar i luften och alldeles för lite tid är ett tecken på att man lever, och kanske borde plocka ner någon av bollarna eller skaffa sig mer tid.

Det är höst nu

Men det är konstigt när jag är hemma så blir hösten detsamma som det blir mörkt och kallt. Men när jag kommer ut på landet då adderas alla vackra färgerna på löven och solen som strillar igenom (ibland).

Trots att det blir mörkt så ska vi inte glömma bort att se det goda.
1. Löven faller av träden och man ser om bussen är på hållplatsen mycket tidigare - mindre risk att missa den
2. Man kan utan problem stanna inne och dricka varm choklad
3. Tända värmeljus är mycket mysigare på hösten och vintern
4. Det blir ju sommar igen och för varje dag som det blir mörkare så kommer vi en dag närmare sommaren

2010-10-10

Är det idag rätt så coolt datum men håll med om att 11-11-11 är fräckare skall fundera ut något bra att göra då helst klockan 11:11.

Glöm inte

Att livet är skört och att det kan vara över på en sekund. Så var rädd om alla du älskar.


Skickligt

Såg en idag som cyklade och kollade i sin almanacka samtidigt.

Sen har jag svårt för att stava till skicklig var tvungen att googla, så går det med dagens ungdomar.

Frågan är vad man ska svara

Hade fått två trevliga kommentarer igår av den sorten som vi bara älskar, nämnligen.
Vad görs och Vad händer ikväll?
Ja undra vad jag gör? Jo jag sitter vid datorn i stället för att skriva skolarbete, bra där.

Vad som hände igår kväll var att jag var och tränade, vilket har gett den effekten att jag är lagom trött i kroppen.

Alternativa svar som man skulle kunna svara skulle kunna vara.
Jag duschar ytterst troligt med tanke påhur lätt det är att ha tillgång till dator eller telefon i duschen.

Vad tror ni att de skulle hända om man svara att man ska ta livet av sig ikväll. Inte för att det finns någon sådann tanke men om man frågar så får man ju faktiskt vara beredd på att man kan svara ärligt och att det kanske inte är vad man tänker sig.

Jag är glad på fåret

Mitt lilla telefon bolag jobbar snabbt. Skulle få ett nytt sim kort men det har tagit betydligt längre tid än vad det skulle. Så jag mejla till deras kundtjänst och berätta när jag hade gjort beställningen men de var tydligen tvugna att ha mitt ordernummer av någon anledning. Om de inte klarade av att tala om det innan, att de har haft problem med leveransen av dem men att jag skulle få det nästa vecka.

Funderar dock på om jag ska skicka en flytväst till dem eftersom det kan vara lite jobbigt att hålla sig flytande om man inte har nåt sim kort.

Hjärnan är överspänd

Det märks rätt bra, den vill bara till skolan och skriva provet och få det gjort - så vi kan börja öva till nästa prov.

Men när man börjar se likheter på tv reklamen som inte alls handlar om samma saker då börjar det gå för långt lik väl som när man börjar i fråga sätta och hitta roliga saker i texten, för när det inte står att alla saknar X då måste ju en del av dem ha det.

Det glömde jag ju att berätta

Min bror hade namnsdag igår. Det var Bror som hade namnsdag frågan är när Syster har namnsdag.

Det är synd

Att jag inte gör ett projektarbete i teater för då hade jag fått extremt bra betyg. Jag sitter varje vecka och funderar på vad jag ska hitta på att skriva i min loggbok. Så att min lärare tror att jag jobbar ordentligt, främst så bredder jag på lite alternativt är inte så precis med vad jag har gjort. Men än så länge har hon inte fattat det.

Ingen behöver tala om för mig

Att det är kanelbullensdag idag. Jag har nämnligen övertrakasserat eller överskridit det rekommenderade intaget av kanelbullar på en dag. Efter 6 stycken känner jag att det räcker och att suget efter en till inte är så stort.


Men nu är det dags att ge sig tillbaka till pluggandets härliga värld. Första provet för terminen och jaghar som vanlig inte full koll på läget.

Inte konstigt

Att jag inte hittade mina avlägsna släktingar på Facebook när jag trodde att de hette en annan sak i efternamn. Dock har jag fortfarande inte hittat dem. Snacka om i-landsproblem.

Ikväll är det Robins kväll


Robins på ettan klockan halv tio.


RSS 2.0